Category Manager – omgeving Rotterdam

5 dec 2018 Inkoop Werving en Selectie omgeving Rotterdam

Introductie

Wil jij aan de slag met een greenfield uitdaging in een grote technische organisatie? Waarbij je de kans krijgt om de rol van inkoop te verbeteren en een basis te leggen op het gebied van Category Management? Daarbij komt kijken dat je verantwoordelijk bent voor het creëren van draagvlak en ervoor zorg te dragen dat alle neuzen dezelfde kant op komen te staan.

AevesBenefit is voor een van onze technische opdrachtgevers op zoek naar een:

Category Manager

Organisatie

De organisatie is op dit moment bezig met een professionaliseringsslag, waarbij zij de doelstelling hebben om de rol van verhuurder om te buigen naar een dienstverlener die zorgt voor totale ontzorging voor de klant. Daarom is een plan gemaakt om inkoop te centraliseren en Category Management verder te implementeren. Daarbij wordt er onderscheid gemaakt tussen drie categorieën.

De inkoop afdeling bestaat op dit moment uit 3 inkopers en 1 operationele inkoper en wordt aangestuurd door de manager Procurement. Vanuit deze rol zal je in eerste instantie verantwoordelijk zijn voor het leggen van een basis, waardoor het uiteindelijk plan zo goed mogelijk geïmplementeerd kan worden. Uiteindelijk is het mogelijk om door te groeien naar een rol als meewerkend voorman.

Functie

Je bent sterk op stakeholdermanagement, kan goed schakelen met en op verschillende niveaus en hebt de potentie en ambitie op uiteindelijk door te groeien naar een meer strategische rol. Je bent functioneel verantwoordelijk voor het inkoopbeleid en de strategie over de toegewezen categorieën en daarbij coördineer je alle gerelateerde activiteiten binnen de organisatie.

Tevens is het belangrijk dat je het leuk vindt om:

 • Verantwoordelijk te zijn voor het vendor management, waarbij je zorgt voor goede relaties met leveranciers en actuele vendordata;
 • Te zorgen voor een uitgebreide categoriestrategie zowel op de korte als op de lange termijn;
 • Doelstellingen en inkoopinput te geven aan de betrokken afdelingen;
 • Samen met jouw interne klanten de KPI’s op te zetten en voor afstemming te zorgen;
 • Jouw rol te pakken in de procesaansturing.

Functie eisen

Je bent stressbestendig, hebt een sterk commercieel inzicht en bent kwaliteitsgericht. Je hebt een coachende manier van leidinggeven en krijgt energie van zowel strategie als de operatie. Je bent kostenbewust en bent sterk op plannen en organiseren.

Voor deze functie is daarnaast het volgende gewenst:

 • Afgeronde HBO- of academische opleiding;
 • Nevi 1 en/of 2 is een pré;
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare omgeving;
 • Kennis van ERP-systemen, Navision is een pré;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Affiniteit met techniek, ervaring is een pré.

Aanbod

Jou wordt een uitdagende en afwisselende baan aangeboden, met veel ruimte voor initiatief en waar ondernemerschap sterk gestimuleerd wordt. Daarnaast wordt er een interessant salaris geboden, afhankelijk van jouw persoonlijkheid en ervaring. Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een ruim aanbod aan vakantiedagen, opleidingen en vakgerichte cursussen.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Annabelle van der Vossen – 06 46 31 76 55 – a.vandervossen@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!

Solliciteren