Category Buyer – Randstad

2 mrt 2020 Inkoop Werving en Selectie Randstad

Introductie

Een tactische inkoopfunctie bij een marktleider in de ruimtevaarttechnologie. Diverse inkoopwerkzaamheden, van procesverbetering tot en met commerciële onderhandelingen. De verantwoordelijkheid voor de meerjarencontracten en lange termijn relaties met leveranciers binnen jouw productgroep. Draag jij bij aan de creatie van onder andere satellietinstrumenten en raketten?

AevesBenefit is voor een van haar opdrachtgevers op zoek naar een:

Category Buyer

Organisatie

Dit gespecialiseerde bedrijf werkt met ruim 250 professionals in een van de meest uitdagende industrieën ter wereld. Ontwikkelingen volgen elkaar in snel tempo op. Vernieuwing en verbetering zijn sleutelwoorden. Met de meest vooruitstrevende technieken draagt deze organisatie bij aan de eindproducten van haar klanten. In een van de moderne faciliteiten in Nederland worden producten ontworpen, gemaakt, geassembleerd, getest en geleverd. Het marktlandschap verandert in hoog tempo. De organisatie verandert hierdoor, om beter in te kunnen spelen op de kansen en ontwikkelingen.

Inkoop ondergaat hierdoor veranderingen om meer te kunnen concentreren op onder andere de strategische ontwikkeling van de leveranciersbasis. Een verbeterplan is inmiddels goedgekeurd en de implementatie van de nieuwe structuur is reeds begonnen. Ongeveer twintig inkoop professionals verdeeld over verschillende niveaus en productgroepen hebben de belangrijke verantwoordelijkheid om optimaal samen te werken met de business en de supply chain te stroomlijnen.

Functie

Als Category Buyer ben jij verantwoordelijk voor werkzaamheden op tactisch niveau voor een van de productgroepen, om succesvolle executie van de inkoopprocessen te waarborgen. Je houdt je onder andere bezig met:

 • Het initiëren en opstellen van productgroep plannen, van analyses tot en met de uitvoering en implementatie;
 • Het opbouwen van sterke interne relaties die de samenwerking bevorderen;
 • Het leiden van aanbestedingstrajecten tot en met de implementatie van contracten en mantelovereenkomsten;
 • Je onderhandelt met leveranciers en de interne organisatie om het meeste waarde voor de organisatie te realiseren (kwalitatief en kwantitatief);
 • Je onderzoekt of de korte en middellange termijn plannen nog passen bij de huidige behoefte en grijpt in waar nodig;
 • Je werkt aan leveranciersmanagement en ontwikkelt en onderhoudt strategische leveranciers.

Functie-eisen

Als Category Buyer ben je analytisch sterk en lever je kwalitatief hoog werk. Je krijgt energie van een mix aan werkzaamheden, zowel planmatig en uitvoerend. Je hebt de benodigde organisatiesensitiviteit om met alle betrokkenen te kunnen samenwerken (van de financiële medewerkers tot en met de techneuten).

Voor deze functie dien jij te beschikken over de volgende kwaliteiten:

 • Afgeronde HBO- of academische opleiding;
 • Drie tot vijf jaar relevante werkervaring;
 • Affiniteit met techniek (en als pré ook concrete ervaring);
 • Een sterke persoonlijkheid met een positieve uitstraling en authenticiteit;
 • Goede communicatieve vaardigheden;
 • Je bent een multi-tasker die overzicht houdt over de diverse projecten;
 • Je denkt aan de TCO, bent commercieel gedreven en let constant op de verbetermogelijkheden.

Aanbod

Er staat je een ontzettende gave baan te wachten in een boeiende sector met constante vernieuwingen. Je werkt samen met een team van experts en krijgt de kans je te ontwikkelen in een omgeving met (internationale) doorgroeimogelijkheden.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 06 52850540 – b.meijs@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij enthousiast geworden en wil je meer weten? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!

Solliciteren