Aanbestedingsjurist (bij AevesBenefit) – Amsterdam / landelijk

24 aug 2020 Inkoop Publiek Amsterdam / landelijk

Introductie

Ben jij aanbestedingsjurist en op zoek naar een baan waarin je jouw juridische kennis op een praktische en pragmatische manier kan inzetten? Ben jij enthousiast en ambitieus en wil jij werken bij een jong bedrijf met een dynamische en open cultuur?

Ter uitbreiding van ons publieke consultancy team zijn we op zoek naar een:

Senior aanbestedingsjurist (32 – 40 uur)

Organisatie

AevesBenefit is de marktleider op het gebied van inkoopadvies. We streven constant naar de beste match tussen de vraag van de opdrachtgever en de wensen van onze eigen medewerkers. Daarnaast is iedereen bezig met zijn/haar ontwikkeling en hebben we een eigen (inkoop) academy.

De eerste indruk van onze organisatie is wellicht wat strak en formeel, maar als je even binnen bent merk je hoe energiek, betrokken en vooruitstrevend we zijn. Plezier is ook zeker niet onbelangrijk; we houden van een vrijdagmiddag borrel of een sportieve activiteit en hebben voldoende zelfspot.

Binnen ons publieke consultancy team zijn momenteel 16 junior, medior en senior consultants en juristen werkzaam. Onze consultants voeren onder andere projectmatig complexe (Europese) aanbestedingen van A tot Z uit bij diverse publieke opdrachtgevers en zij bieden onze publieke opdrachtgevers ad hoc advies over aanbestedings- en/of inkoopvraagstukken. Onze aanbestedingsjuristen spelen daarbij een belangrijke rol: zij vervullen een rol als juridisch adviseur richting klanten én borgen rechtmatigheid in aanbestedingen van ons team.

Functie

Als aanbestedingsjurist in het publieke consultancy team werk je projectmatig aan adviesopdrachten op het gebied van inkoop van diensten, goederen en/of werken in de (semi) publieke sector. Dat kan in de rol van (juridisch) adviseur of – bij complexe en/of innovatievere procedures – in de rol van projectleider.

Je biedt onze klanten juridische ondersteuning bij het voorbereiden of uitvoeren van aanbestedingen en adviseert over aanbestedingsrechtelijke of contractrechtelijke vraagstukken. Je adviseert over de inrichting van aanbestedingen (de aanbestedingsstrategie), toetst aanbestedingsdocumentatie of stelt zelf juist aanbestedingsdocumenten en contractdocumenten op. Je werkt daar waar je nodig bent: op locatie van de klant of bij AevesBenefit.

Ook intern bij AevesBenefit speel je een belangrijke rol als sparringpartner voor onze consultants en bij de ontwikkeling en verspreiding van knowhow. Het is een dynamische functie waarbij je – gevraagd en ongevraagd – voorlichting en advies geeft aan klanten en collega’s.

Als aanbestedingsjurist volg je de laatste ontwikkelingen in de markt op het gebied van (Europees) aanbesteden. Je geeft trainingen en cursussen aan klanten en collega’s. Door jouw kennis en ervaring te delen met collega’s en klanten, lever je een bijdrage aan de kwaliteit en het succes van AevesBenefit.

Functie-eisen

Je beschikt over een afgeronde WO-opleiding rechten en bij voorkeur aanvullende opleidingen op het gebied van aanbestedingsrecht of aanverwante rechtsgebieden. Je hebt je kennis niet alleen uit de boeken, maar beschikt ook over ruime relevante werkervaring als aanbestedingsjurist of -consultant en bent in staat om jouw kennis over te dragen, zowel intern als extern.

Bij voorkeur heb je ook kennis van en ervaring met aanverwante rechtsgebieden (mededingingsrecht, privaatrecht en/of bestuursrecht) of ben je thuis in wet- en regelgeving binnen het sociaal domein. Heb je daarnaast sterke communicatieve skills, een goed aanpassend vermogen, overtuigingskracht, professionaliteit, humor en veel energie; dan ben jij degene die wij zoeken.

Omdat onze opdrachtgevers verspreid zitten over het hele land, is het belangrijk dat je bereid bent om door heel Nederland te reizen. Daarin heb je de verantwoordelijkheid over jouw eigen agenda en is er ook de mogelijkheid om thuis te werken.

Aanbod

Wij bieden een zelfstandige werkomgeving, waar veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. In ons vind je een betrouwbare, dynamische en professionele werkgever met een topreputatie. Je komt terecht in een enthousiast en ondernemend team. Een team met een sterke gezamenlijke drive om de beste te zijn en te blijven.

Qua arbeidsvoorwaarden kan je het volgende verwachten:

 • Contract voor onbepaalde tijd;
 • Het primaire salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring;
 • Vakantiegeld;
 • Bonus kan oplopen tot maximaal één salaris, afhankelijk van behaalde bedrijfsresultaten en persoonlijk doelstellingen (50/50);
 • 25 vakantiedagen en 5 collectieve dagen;
 • Lease auto, mobiliteitsbudget of reiskosten vergoeding;
 • Laptop van de zaak;
 • Telefoon vergoeding van € 45 netto;
 • Pensioen regeling via AEGON;
 • Opleidingsmogelijkheden (zowel intern als extern);
 • Leuke bedrijfs- en teamuitjes.

Inlichtingen

Zou je graag meer willen weten over de functie van Senior Aanbestedingsjurist? Neem dan contact op met Joanne Schouten via 06 21396126 of met Burcu Iserio via 06 5756 7588. Je kan uiteraard ook een mail sturen naar recruitment@aevesbenefit.com. Vergeet niet het referentienummer erbij te vermelden: 4880.

Sollicitatie

Krijg jij energie om als jurist verschillende publieke organisaties verder te brengen?

Laten we dan binnenkort over een digitale kop koffie verder praten over jouw mogelijkheden als Senior Aanbestedingsjurist bij AevesBenefit en solliciteer via de onderstaande ‘solliciteer’ knop!